Jakość żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje fachowe
(2)
Publikacje naukowe
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia (ul. Siennieńska 54)
(1)
Czytelnia (ul. Siennieńska 54)
(1)
Autor
Barone Caterina
(1)
Błaszczak Agnieszka (tłumacz)
(1)
Caruso Gabriella
(1)
Caruso Giorgia
(1)
Delia Antonino Santi (1945- )
(1)
Korzycka-Iwanow Małgorzata
(1)
Laganà Pasqualina
(1)
Mazzù Francesco
(1)
Melcarne Lucia
(1)
Parisi Salvatore (1970- )
(1)
Wojciechowski Paweł (prawo)
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Dorośli
(1)
Prawnicy
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Literatura młodzieżowa polska
(2892)
Polska
(2391)
Literatura polska
(2263)
Literatura dziecięca polska
(2233)
Kobieta
(1898)
Jakość żywności
(-)
Pamiętniki polskie
(1754)
Literatura młodzieżowa
(1347)
Rodzina
(1040)
Księgozbiór regionalny
(917)
Tajemnica
(899)
Literatura wojenna
(870)
Przyjaźń
(844)
Miłość
(822)
Publicystyka polska
(794)
Wojsko
(711)
Dramat polski
(707)
Wojna 1939-1945 r.
(702)
Historia
(675)
II wojna światowa (1939-1945)
(639)
Literatura dziecięca
(631)
Relacje międzyludzkie
(613)
Książki stare
(587)
Poezja polska
(587)
Zabójstwo
(587)
Literatura
(563)
Śledztwo i dochodzenie
(535)
Warszawa
(515)
Lektura
(513)
Filozofia
(512)
Biblioterapia
(497)
Sztuka
(494)
Wojna
(488)
Żydzi
(473)
Nastolatki
(435)
Zwierzęta
(423)
Język polski
(420)
Policjanci
(415)
Kultura
(414)
Życie codzienne
(394)
Podręczniki akademickie
(391)
Rodzeństwo
(389)
Uczucia
(386)
Podróże
(369)
Dzieci
(366)
Literatura grozy
(366)
Sekrety rodzinne
(357)
Reportaż polski
(353)
Dziewczęta
(346)
Małżeństwo
(343)
Magia
(340)
Biografie
(338)
Język angielski
(315)
Osoby zaginione
(311)
Trudne sytuacje życiowe
(309)
Wydawnictwa popularne
(306)
Encyklopedia
(291)
Pisarze polscy
(291)
Wybory życiowe
(286)
Satyra polska
(284)
Relacja romantyczna
(266)
Fizyka
(265)
Malarstwo
(260)
Dziecko
(253)
Polityka
(249)
Religia
(249)
Władcy
(245)
Architektura
(234)
Arystokracja
(232)
Matki i córki
(232)
Teatr
(230)
Przestępczość zorganizowana
(229)
Polityka międzynarodowa
(219)
Dziennikarze
(217)
Polacy za granicą
(213)
Boże Narodzenie
(206)
Teatr polski
(206)
Niemcy
(202)
Nauka
(201)
Matematyka
(200)
Szkice literackie polskie
(200)
Politycy
(195)
Seryjni zabójcy
(195)
Zemsta
(192)
Poszukiwania zaginionych
(188)
Ruch oporu
(188)
Film
(187)
Psychologia
(187)
Armia Krajowa
(186)
Uprowadzenie
(186)
Lekarze
(185)
Młodzież
(185)
Listy polskie
(182)
Stany Zjednoczone
(176)
Unia Europejska
(176)
Muzyka
(174)
Uczniowie
(170)
Prywatni detektywi
(165)
Socjologia
(162)
Opowiadanie polskie
(161)
Historia Polski
(160)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Materiały pomocnicze
(1)
Monografia
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Biologia
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
System prawa żywnościowego / Małgorzata Korzycka, Paweł Wojciechowski. - Stan prawny na 1 lutego 2017 r. - Warszawa : Wolters Kluwer, 2017. - 573 strony : ilustracje ; 25 cm.
Pierwsze w polskiej literaturze, tak szerokie i pogłębione, opracowanie prawa żywnościowego, nowej dziedziny prawa znajdującej się w toku wyodrębniania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia (ul. Siennieńska 54)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W/34 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli. Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy.[www.azymut.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia (ul. Siennieńska 54)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C/5 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej