110095
Book
In basket
„W kotle smaków“ nie jest typową książką kucharską. To opowieść o dawnej Warszawie, pokazująca jej różnorodność i przepych przez pryzmat odmiennych smaków i zapachów, które się tu wzajemnie przenikały. W stolicy, jak w tyglu smaków, mieszały się obyczaje i przyzwyczajenia mieszkańców pochodzących z różnych stanów, stron kraju i świata. Nie sposób również opowiedzieć o historii kulinarnej miasta, nie wspominając o znanych sklepach, targowiskach, halach targowych, które od wieków zaopatrywały mieszkańców w podstawowe artykuły spożywcze. Dopełnieniem książki jest wędrówka szlakiem niektórych kultowych lokali gastronomicznych, które zapisały się w historii Warszawy. A dla każdego, kto sam lubi gotować, prawdziwą gratką będzie 100 przepisów na przysmaki kojarzące się z dawną Warszawą.
Availability:
Wypożyczalnia (ul. Siennieńska 54)
There are copies available to loan: sygn. W/94(438) (1 egz.)
Filia nr 11
There are copies available to loan: sygn. 94(438) (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again